Telefoon: 0511-40 88 86
  • nl
  • en
  • de

WIJ ZIJN DROMERS

Voor ons gaat het leven over dromen, in alle mogelijke vormen. En over de fascinerende weg naar de realisatie van die dromen. In 2009 vonden wij onze natuurlijke droomplek hier, een Friese boerderij op een terp vlak onder het Lauwersmeer, en verhuisden we vanuit de Utrechtse binnenstad naar het pure Friesland. De naam ‘it Dreamlân’ hadden we dan ook al snel te pakken. Onze twee jongens hebben ook Friese namen, Olke en Tjalle, en die namen hadden we niet zomaar bedacht. Allebei hebben we roots in dit mooie weidse waddenlandschap en we voelden ons hier simpelweg thuis op de zeeklei. Onze grootste droom van dat moment was om veel meer buiten te gaan leven met de kinderen, weg van de hectiek van de stad, dichter bij de natuur. Die droom kwam met de verhuizing meteen uit want, goh, buitenleven dat lukt hier wel!

 

Al gauw kwam er een nieuwe droom. We genoten zo enorm van de schoonheid van deze plek dat we die graag met meer mensen wilden delen. Bij ons huis zat al een klein natuurkampeerterrein en een knus vakantiehuis, gewoon leuk voor erbij was het idee. Stapje voor stapje maakten we dit terrein steeds meer eigen tot een fijne, informele en inspirerende plek waar iedereen zich thuis kan voelen. We legden ons hart in deze plek, gingen houden van ons land en we vergoten heel wat zweet (en tranen) tijdens de opbouw van onze plek. Bovendien werd ons derde kind hier geboren: een Fries famke met de naam Jikke.

Onze drie kinderen zijn al echte Friezen en vast van plan om nooit in ‘zo’n drukke stad’ te gaan wonen . Dat papa en mama af en toe best verlangen naar een portie stad en cultuur is dan jammer… Maar ach, af en toe regelen we oppas en pakken we gewoon even de auto naar Groningen of Leeuwarden en halen samen ons hart op.

 

Over ons van it Dreamlân: Jikke, Minke, Robert, Tjalle en Olke

 

Onze gasten tippen bijna allemaal vrienden en familie over onze plek dus steeds meer mensen wilden hier komen logeren en kamperen. Wat een fijn gevoel; al die enthousiaste mensen over onze droomplek! Elk jaar breidden we ons terrein weer een stukje uit en in 2015 zetten we de laatste stap met de bouw van twee prachtig vormgegeven ‘schuren’. De ene ‘schuur’ is een gebouw met 4 vakantiewoningen en een gemeenschappelijke ruimte onder 1 dak. De andere ‘schuur’ is ons nieuwe huis waarmee ons oude huis, de Friese boerderij, een prachtig familiehuis voor gasten is geworden. We kunnen nu zomer en winter gasten ontvangen en zowel echte kampeerders als mensen die liever in een echt bed slapen. En, allerbelangrijkst: iedereen vindt het hier fijn! Wauw!

Grote kans dat we ons dromers-project ook weer eens uit de kast halen om ons terrein nog meer te delen. In 2012 en 2013 bood it Dreamlân dromers een droomplek aan, voor een week, om eens rustig aan hun droom te kunnen werken. Waarom? Gewoon, wij hebben iets met dromen, en met dromers, en vooral ook met mensen die het lef hebben om hun droom waar te maken.

De grootte van it Dreamlân is nu helemaal goed, groter willen we niet, dit past ons. Maar we blijven dromers dus we zullen altijd weer nieuwe, creatieve manieren bedenken om invulling te geven aan ons leven. Dromen najagen vraagt wel lef. Gelukkig kun je een hoop van ons zeggen maar lef, dat hebben we!

 

ONS TEAM

 

 

Volg ons op

it Dreamlan Facebook camping vakantiehuis groepsaccommodatie Friesland it Dreamlan Twitter camping vakantiehuis groepsaccommodatie Friesland it Dreamlan Instagram camping vakantiehuis groepsaccommodatie Friesland

 

Wij versturen 4x per jaar een informatieve nieuwsbrief.

 

it Dreamlân respecteert je privacy, lees in onze privacyverklaring hoe wij je gegevens verwerken.