Telefoon: 0511-40 88 86

NATUURKAMPEERTERREIN IT DREAMLÂN IN FRIESLAND

Kamperen! Hoe fijn is dat?! Blote voetjes in het gras, briesje om je oren, getik van regendruppels op je tent (alleen ’s nachts natuurlijk ), ontbijten op een picknickkleedje, de kinderen doen de afwas en wat je bent vergeten leen je gewoon bij de buren… Je komt even helemaal los van alles waar je anders zo druk mee bent. Een leeg hoofd? O ja, zo voelde dat! Op de camping draait het leven nog om gewichtige zaken zoals de stand van de zon, de kleur van de wijn, de beste windrichting voor het fietstochtje en de inhoud van je boek.

Onderaan deze pagina zie je een luchtfoto van het terrein en onder het tabblad Terrein indeling kun je de plattegrond bekijken.

 

 

KLEINE CAMPING MET WEIDS UITZICHT

Natuurcamping it Dreamlân ligt vlakbij het prachtige Nationaal Park Lauwersmeer en Werelderfgoed de Waddenzee in de mooiste provincie van Nederland (heus waar). Midden in de natuur, weidse luchten overal, een relaxte sfeer en altijd fijne mensen om je heen. Er zijn 25 ruime plekken voor tenten, caravans, campers, busjes, vouwwagens en alles wat daar op lijkt.

It Dreamlân is een erkend Natuurkampeerterrein en ligt op een oude Friese terp met wild gras en weidebloemen aan het meanderende water van de Dwarsryd. Waar we het gras wat lager hebben gemaaid kun je je tent of kampeermiddel neerzetten. Al het wilde gras en de ruimte om je heen is om van te genieten.

In de overdekte kachelplaats met loungekussens kun je bij een vuurtje heerlijk nagenieten van de dag. Marshmallows roosteren, meimerend je glaasje drinken of een goed gesprek voeren.

 

KINDVRIENDELIJKE MINICAMPING

Kamperen op it Dreamlân is ook voor kinderen helemaal het einde: direct uit de slaapzak hup in de zandbak, vissen met schepnetjes aan het water, jakkeren op de skelter, peddeltocht met de kano’s, voetbaltoernooitje met alle camping kinderen, door de dag heen springen op de trampoline en de hele dag buiten spelen en vies worden (no panic, er is een wasmachine)!

Onderstaand filmpje geeft je een indruk van een dag op het natuurkampeerterrein.

 

 

En, hoe fijn voor papa’s, mama’s én kinderen: het terrein is veilig dus je hoeft niet de hele dag achter ze aan! Kijk voor meer informatie bij kinderen.

 

GRENS FRIESLAND EN GRONINGEN

It Dreamlân ligt vlakbij de grens van Friesland en Groningen direct onder het Lauwersmeer. Laat je verrassen hoe leuk het hier is en check de kaart van de omgeving van het Lauwersmeer met vele tips.

De boodschappen kun je doen in het dorp Kollum een paar kilometer verderop. Voor de Waddeneilanden zit je zo in de haven van Lauwersoog -voor Schiermonnikoog- of de haven van Holwerd voor Ameland. Het oude stadje Dokkum ligt op 15 kilometer en is de meest noordelijke stad van de Elfsteden. Wil je een keertje naar de grote stad, dan ben je in een half uur in Leeuwarden of Groningen. Zie ook onze routekaart.

 

RESERVEER

 

Tarieven camping per nacht:

Persoon vanaf 12 jaar € 8,00
Kind 0 t/m 2 jaar gratis
Kind 3 t/m 12 jaar € 5,00
Hond € 2,00
Elektra (6 ampère) € 3,00
Extra bijzettentje € 3,00
Toeristenbelasting (vanaf 3 jaar) per persoon: € 0,75

 

Overige tarieven:

Natuurkampeerkaart (groene boekje verplicht) € 14,95
Draadloos internet (wifi) gratis
Huur fiets(kar) per dag € 5,00
Huur Canadese kano gratis
Douche (warm) € 0,50
Wasmachine per keer incl. waspoeder € 5,00

 

Korting in het laagseizoen. De maanden juli en augustus zijn het hoogseizoen. Daarbuiten geldt: 7 nachten voor de prijs van 6.

Bekijk hieronder de plattegrond van de camping. Reserveren kan online en bij de reservering kun je ook het veld kiezen. Je mag ons ook altijd even bellen of mailen natuurlijk, dan zetten wij je erin.

Onze algemene voorwaarden kun je hier raadplegen.

 

NATUURKAMPEERKAART (GROENE BOEKJE)

It Dreamlân is een erkend natuurkampeerterrein en aangesloten bij de Stichting Natuurkampeerterreinen (SNK). Kamperen op een Natuurkampeerterrein is kamperen in zijn puurste vorm. De SNK controleert en bewaakt de kwaliteit van de campings. Natuurkampeerterreinen zijn alleen toegankelijk voor houders van de Natuurkampeerkaart. Mocht je de kaart van dit jaar, met het bijbehorende Groene Boekje met alle natuurkampeerterreinen, nog niet hebben dan kun je deze altijd bij aankomst nog aanschaffen bij de receptie voor € 14,95. De kaart is het hele jaar te gebruiken op alle 140 natuurkampeerterreinen in Nederland.

natuurkampeerterreinen

KAMPEREN IN PUUR FRIESLAND

Je kunt kiezen voor een knus plekje onder de bomen met schaduw; dichtbij de zandbak of juist ver ervandaan. Of voor een plek op de terp, met zon en adembenemend uitzicht over de weilanden en de meanderende Dwarsreid. Er zijn twee verharde camperplekken met weids uitzicht. Maar ook ons trekkersveld (alleen voor tenten) is bepaald geen straf en ligt buiten het Engels hekwerk aan het water tussen wild gras en weidebloemen.

it Dreamlan plattegrond groene natuur camping minicamping Friesland Lauwersmeer Kollum Dokkum Lauwersoog

 

Heb je even helemaal geen zin om te kiezen? Je kunt ons ook gewoon even laten weten wat je belangrijk vindt, dan zoeken wij de beste plek erbij!

Reserveren kan online en bij de reservering kun je ook het veld kiezen. Je mag ons ook altijd even bellen of mailen natuurlijk, dan zetten wij je erin.

 • modern sanitairgebouw (met zonneboiler)wifi camping Lauwersmeer Friesland
 • dubbele familiedouche met babybadje en aankleedkussen
 • 20 plaatsen met elektra (6 ampère)
 • wifi (gratis)
 • wasmachine (5 euro)
 • koelkastje en diepvriezertje voor koelelementen
 • overdekte kachelplaats met loungekussens
 • steigertje met 2 Canadese kano’s en 2 kayaks (gratis)
 • visstek
 • nestje met zwaluwen voor live entertainment tijdens de afwas
 • in het hoogseizoen broodjesservice van de warme bakker
 • parkeren (gratis)
 • receptie met veel omgevingsinformatie en verkoop van kaarten
 • speeltuin
 • trampoline
 • schuur met tafeltennistafel
 • zandbak op het veld
 • skelters, loopfietsjes, driewielers, kruiwagentjes en kinderfietsjes
 • fietsverhuur (ook fietskar)
 • overdekt fietsenhok met oplaadplek voor elektrische fiets
 • afstortplek toilet (alléén met biologisch afbreekbare middelen)
it Dreamlan terrein groene natuur camping minicamping gezinscamping familiecamping Friesland Lauwersmeer

it Dreamlan kleine kindvriendelijke camping minicamping natuurcamping Friesland Lauwersmeer

Onze nieuwsbrief (4x per jaar) ontvangen?