Telefoon: 0511-40 88 86

NATUURKAMPEERTERREIN IT DREAMLÂN IN FRIESLAND

Kamperen! Hoe fijn is dat?! Blote voetjes in het gras, briesje om je oren, getik van regendruppels op je tent (alleen ’s nachts natuurlijk ), ontbijten op een picknickkleedje, de kinderen doen de afwas en wat je bent vergeten leen je gewoon bij de buren… Je komt even helemaal los van alles waar je anders zo druk mee bent. Een leeg hoofd? O ja, zo voelde dat! Op de camping draait het leven nog om gewichtige zaken zoals de stand van de zon, de kleur van de wijn, de beste windrichting voor het fietstochtje en de inhoud van je boek. Onderaan deze pagina zie je een luchtfoto van het terrein en onder het tabblad Terrein indeling kun je de plattegrond van de camping bekijken.

 

 

ALLE FOTO’S

 

KLEINE CAMPING MET WEIDS UITZICHT

Natuurcamping it Dreamlân ligt vlakbij het prachtige Nationaal Park Lauwersmeer en Werelderfgoed de Waddenzee in de mooiste provincie van Nederland (heus waar). Midden in de natuur, weidse luchten overal, een relaxte sfeer en altijd fijne mensen om je heen. Er zijn 25 ruime plekken voor tenten, caravans, campers, busjes, vouwwagens en alles wat daar op lijkt.

It Dreamlân is een erkend Natuurkampeerterrein en ligt op een oude Friese terp met wild gras en weidebloemen aan het meanderende water van de Dwarsryd. Waar we het gras wat lager hebben gemaaid kun je je tent of kampeermiddel neerzetten. Al het wilde gras en de ruimte om je heen is om van te genieten.

In de overdekte kachelplaats met loungekussens kun je bij een vuurtje heerlijk nagenieten van de dag. Marshmallows roosteren, meimerend je glaasje drinken of een goed gesprek voeren. Onderstaand filmpje geeft je een indruk van een dag op het natuurkampeerterrein.

 

 

KINDVRIENDELIJKE MINICAMPING

Kamperen op it Dreamlân is ook voor kinderen helemaal het einde: direct uit de slaapzak hup naar de natuurlijke waterspeelplaats met waterpomp, vissen met schepnetjes aan het water, jakkeren op de skelter, peddeltocht met de kano’s, voetbaltoernooitje met alle camping kinderen, door de dag heen springen op de trampoline en de hele dag buiten spelen en vies worden (no panic, er is een wasmachine)!

En, hoe fijn is het voor papa’s, mama’s én kinderen: het terrein is veilig en omheind met kastanje hout hekwerk (behalve het veld ‘Tent in het veld’) dus je hoeft niet de hele dag achter ze aan! Kijk voor meer informatie bij kinderen.

 

WEL KAMPEREN MAAR GEEN TENT

Wil je wel graag bij ons komen kamperen maar heb je zelf geen tent? Of gewoon geen skills om een tent op te zetten? Geen probleem! Lukas van Tipiskamperen.nl zet bij ons met alle liefde een echte stoere Tipi voor je op. Dat kan met alles erop en eraan, tot zelfs een lekkere houtkachel aan toe. En… hij komt de Tipi nog voor je afbreken ook! Je hoeft dus alleen je tandenborstel, pyjama en lievelingsboek mee te nemen, en neer te ploffen op je campingstoel in de natuur. Da’s kamperen 2.0!

 

GRENS FRIESLAND EN GRONINGEN

It Dreamlân ligt vlakbij de grens van Friesland en Groningen direct onder het Lauwersmeer. Laat je verrassen hoe leuk het hier is en check de kaart van de omgeving van het Lauwersmeer met vele tips.

De boodschappen kun je doen in het dorp Kollum een paar kilometer verderop. Voor de Waddeneilanden zit je zo in de haven van Lauwersoog -voor Schiermonnikoog- of de haven van Holwerd voor Ameland. Het oude stadje Dokkum ligt op 15 kilometer en is de meest noordelijke stad van de Elfsteden. Wil je een keertje naar de grote stad, dan ben je in een half uur in Leeuwarden of Groningen. Zie ook onze routekaart.

 

RESERVEER

Tarieven camping per nacht:

Persoon vanaf 13 jaar € 9,50
Kind 4 t/m 12 jaar € 6,50
Kind t/m 3 jaar gratis
Elektra (6 ampère) € 4,50
Extra bijzettentje (voor de kinderen) € 3,50
Hond € 3,50
Toeristenbelasting (per persoon vanaf 13 jaar) € 1,50

 

 

RESERVEER

 

Overige tarieven:

Natuurkampeerkaart 2024 € 15,95
Natuurkampeerkaart 2024 + het groene boekje € 19,95
Douche (warm) € 0,50
Wasmachine (inclusief waspoeder) per keer € 5
Huur fiets (of aanhangfiets) per dag € 5
Huur fietskar (voor kind of hond) per dag € 10
Gebruik kano’s, kayaks en skelters gratis
Draadloos internet (wifi tot 5Mbs) gratis

 

Buiten de zomermaanden juli en augustus geldt de prijs van 7 nachten voor de prijs van 6. De betalingsvoorwaarden voor de camping zijn uiterlijk 2 weken voor aankomst. Onze algemene voorwaarden kun je hier raadplegen.

 

Aankomst en vertrek
Op ons natuurkampeerterrein is zondag geen aankomstdag (wel vertrekdag). In de zomervakantie zijn de aankomst- en vertrekdagen op vrijdag, zaterdag, maandag en woensdag met een minimaal verblijf van 3 nachten. Op het trekkersveld kun je met een klein tentje voor één nacht op alle dagen aankomen. Op de dag van aankomst is de aankomsttijd op ons natuurkampeerterrein vanaf 14:00 uur en de vertrektijd op de dag van vertrek uiterlijk 12:00 uur.

 

Kampeerplekken
Onze kampeerplekken zijn geschikt voor tenten met een maximale diepte van 8 meter (exclusief luifel) en voor campers, caravans en vouwwagens met een maximale lengte van 6 meter (exclusief dissel).

Je kunt onze beschikbaarheid van de verschillende velden online raadplegen en eventueel direct boeken. Bekijk hier de plattegrond van de camping of de luchtfoto van het terrein onder aan deze pagina.

 

Natuurkampeerkaart (+ het groene boekje)
It Dreamlân is een erkend Natuurkampeerterrein en aangesloten bij de Stichting De Groene Koepel. Kamperen op een natuurkampeerterrein is kamperen in zijn puurste vorm en onderscheid zich daarmee o.a. op de volgende punten:

 • natuurlijke ligging
 • respect voor de natuur (zie vlog natuurbeheer op it Dreamlân)
 • kleinschalig maar ruim (zie onderstaande luchtfoto)
 • respect voor rust
 • geen (grote) groepen
 • kindvriendelijk terrein
 • geen vaste plaatsen
 • oog voor duurzaamheid
 • geen auto’s (uitgezonderd even bij uit en inladen), karren en partytenten op het kampeerterrein

 

De Groene Koepel controleert en bewaakt de kwaliteit van de campings. Natuurkampeerterreinen zijn alleen toegankelijk voor houders van de Natuurkampeerkaart. Mocht je de kaart van dit jaar nog niet hebben dan kun je deze altijd bij aankomst nog aanschaffen bij de receptie voor € 15,95 of, met het bijbehorende Groene Boekje met alle natuurkampeerterreinen, voor € 19,95. De kaart is het hele jaar te gebruiken op alle 142 natuurkampeerterreinen in Nederland.

Natuurkampeerterrein Lauwersmeer Friesland

KAMPEREN IN PUUR FRIESLAND

Je kunt kiezen voor een knus plekje onder de bomen met schaduw; dichtbij de zandbak of juist ver ervandaan. Of voor een plek op de terp, met zon en adembenemend uitzicht over de weilanden en de meanderende Dwarsreid. Er zijn twee verharde camperplekken met weids uitzicht. Maar ook ons trekkersveld (alleen voor tenten) is bepaald geen straf en ligt buiten het Engels hekwerk aan het water tussen wild gras en weidebloemen.

Bekijk hieronder de plattegrond van de camping of de luchtfoto van het terrein onder aan deze pagina.


it Dreamlan plattegrond groene natuur camping minicamping Friesland Lauwersmeer Kollum Dokkum Lauwersoog

 

Heb je even helemaal geen zin om te kiezen? Je kunt ons ook gewoon even laten weten wat je belangrijk vindt, dan zoeken wij de beste plek erbij!

Reserveren kan online en bij de reservering kun je ook het veld kiezen. Maar je mag ons ook altijd even bellen of mailen natuurlijk, dan zetten wij je erin.

 • modern sanitairgebouw (met zonneboiler)wifi camping Lauwersmeer Friesland
 • dubbele familiedouche met babybadje en aankleedkussen
 • 25 plaatsen met elektra (6 ampère)
 • wifi (gratis tot 5Mbs)
 • wasmachine (5 euro)
 • diepvriezertje voor koelelementen
 • afstortplek toilet (alléén met biologisch afbreekbare middelen)
 • nestje met zwaluwen voor live entertainment tijdens de afwas
 • overdekte kachelplaats met loungekussens (hout is te koop bij de Praxis en de Welkoop in Kollum)
 • steigertje met 2 Canadese kano’s en 2 kayaks (gratis)
 • voetbalveldje met 2 voetbaldoeltjes
 • korfbalkorf
 • visstek
 • natuurlijke waterspeelplaats met waterpomp
 • zandbak
 • speeltuin
 • trampoline (één voor de kleinere en één voor de grotere kinderen)
 • tafeltennistafel (binnen en buiten)
 • skelters, loopfietsjes, driewielers, kruiwagentjes en kinderfietsjes
 • receptie met veel omgevingsinformatie en verkoop van kaarten (geopend van 10:00 tot 11:00 uur en van 19:30 tot 20:00 uur)
 • in het hoogseizoen broodjesservice van de warme bakkerlaadpunt camping Lauwersmeer Friesland
 • fietsverhuur (ook fietskar)
 • overdekt fietsenhok met laadpunt (gratis) voor elektrische fietsen
 • parkeren (gratis) met laadpunt (2x11KW) voor elektrische auto’s
it Dreamlan terrein groene natuur camping minicamping gezinscamping familiecamping Friesland Lauwersmeer

it Dreamlan kleine kindvriendelijke camping minicamping natuurcamping Friesland Lauwersmeer

Wij versturen 4x per jaar een informatieve nieuwsbrief.

 

it Dreamlân respecteert je privacy, lees in onze privacyverklaring hoe wij je gegevens verwerken.