Telefoon: 0511-40 88 86

LEUK VOOR KINDEREN

Kinderen en kamperen is gegarandeerd een gouden combi. Slapen in een knusse tent of stoere caravan, gewapend met tandenborstel en zaklamp naar het douchegebouw, zelf je boterhammen smeren in het gras en marshmallows roosteren boven het vuur. Heel veel spelen, heel erg vies worden, heel laat opblijven… Weinig moet en heel veel mag. Niks fijner dan hele dagen buiten spelen, aanrommelen met zand en water, met de skelter het hele terrein verkennen en partijtjes voetbal die pas stoppen als je de bal in het donker echt niet meer ziet…

 

 

ALLE FOTO’S

 

VRIENDJES, WATERSPEELPLAATS EN SPEELTUIN

Op ons natuurkampeerterrein is alle ruimte voor kinderen. De zandbak is natuurlijk favoriet bij de kleintjes en mooi midden op het veld zodat je zelf lekker voor je tent kunt blijven zitten en ze toch wat in de gaten kunt houden. Nog in hun pyjama hobbelen de kleintjes al naar de zandbak om overheerlijke taartjes te bakken voor de hele camping. Vriendjes zijn er zó gemaakt: samen een zandtaartje bakken of een emmertje delen en klaar. En: zand + water = modder! Die formule maakt nou eenmaal alle kinderen ter wereld blij. De speeltuin en de trampoline zijn ook in het zicht vanaf het veld bij de zandbak. Hier wordt heel wat uurtjes rondgesprongen, geschommeld en van de glijbaan geroetsjt. Sinds kort is er ook een natuurlijke waterspeelplaats waar je water uit de grond kunt pompen: water, geulen, boomstammen, zand, modder, riet, klimmen en avontuur… hier kunnen ze eindeloos spelen!

 

KANO, VISSEN, ROMMELEN MET SCHEPNET

Grotere kinderen sjouwen met schepnetjes, hengels en emmers naar het steigertje achteraan het terrein en zijn er vaak uren bezig. Kijk niet raar op als ze de tijd vergeten en je een stapel boterhammen moet gaan brengen. Bij de steiger liggen ook twee 3-persoons Canadese kano’s en twee 1-persoons kayaks die gratis gebruikt mogen worden door onze gasten.

 

Kano en kayak camping vakantiehuis groepsaccommodatie Friesland

 

Kinderen vinden het geweldig om met papa en mama in de kano naar Kollum te peddelen en daar een ijsje te eten. Of onderweg even af te slaan en naar de mooie watermolen te peddelen. Vanaf het water ziet de wereld er heel anders uit en het peddelen is een belevenis op zich. Want niemand kan garanderen dat je altijd droog blijft natuurlijk!

 

SKELTERS, FIETSJES EN TAFELTENNISTAFELS

Natuurlijk zijn bij alle kinderen de skelters en de vele fietsjes, driewielers, loopfietsjes en kruiwagentjes populair, die klaar staan in het fietsenhok om lekker mee over de camping te racen. Menig kind heeft al op it Dreamlân leren fietsen! In de schuur staat een tafeltennistafel die door de kinderen gebruikt mag worden. Dus ook bij slecht weer is er een plek voor de kinderen om lekker te spelen. Buiten staat ook een buitentafeltennistafel en een korfbalkorf.

In de buurt van de camping is ook meer dan genoeg te doen en beleven voor kinderen. Olke, Tjalle en Jikke hebben hun beste tips met jullie gedeeld: kijk daarvoor even op de belevingskaart!

 

RESERVEER

De allerleukste tips hebben we voor jullie op onderstaande omgevingskaart gezet. Maar daaronder volgen er ook nog een paar in tekst, voor de lezers onder ons. Er is echt genoeg te beleven. Heus!

 

belevingskaart omgeving Lauwersmeer Friesland

 

Wadden
Tip nummer 1 met kinderen is natuurlijk de Waddenzee. Rij naar de dorpjes Paesens-Moddergat, klim er de dijk over, loop de pier op en: struinen maar! Schepnetjes mee, kaplaarzen aan, emmertje erbij. Schelpen zoeken, krabbetjes vangen, moddersoep maken… wat wil je nog meer?

In Paesens zit ook de organisatie Oan ‘e dyk en zij organiseren hartstikke leuke wadzwerftochten voor kinderen en tochten met paard en wagen langs het wad. Kinderen leren alles over wadpieren en andere dieren. Check hier even de actuele waterstanden want bij laag water is het er het aller-mooist.

Een dagje naar Schiermonnikoog en Ameland is natuurlijk ook altijd een feest: daar heb je Waddenzee én Noordzee en bovendien de mooiste stranden van de wereld. De veerdienst voor Schiermonnikoog vertrekt vanaf Lauwersoog en doet er 45 minuten over, maar er vertrekken ook boten vanaf Oostmahorn. Voor Ameland vertrekt de veerboot vanaf Holwerd.

 

Nationaal Park Lauwersmeer
Rondom het Lauwersmeer zijn diverse strandjes die geschikt zijn voor kinderen. In samenwerking met Staatsbosbeheer worden in het Nationaal Park Lauwersmeer volop activiteiten georganiseerd. De Natuurschool organiseert vanaf Lauwersoog diverse gezinsexcursies: een wadloop-excursie, sleepnet-excursie, zoetwater-excursie en krabbenvissen.

Hilarisch met kinderen en gegarandeerd een hit is het huren van een tuktuk in Lauwersoog en daarmee rond het Lauwersmeer rijden. Deze rustgevende 1-cilinder diesels zien er kek uit, gaan niet te hard en hébben het gewoon he-le-maal. Na afloop een visje eten bij het Booze Wijf in Lauwersoog waar de kinderen kunnen spelen in de enorme speeltuin buiten of boven in de grote ballenbak.

 

Aan de Friese kant van het Lauwersmeer
In Dokkum is de fijne kleine kinderboerderij Anna Zijlstra Hoeve met speeltuin, en in Drachten de hele grote Naturij met verkeerspark. In Burgum is een spectaculair indoor en outdoor park geopend: Aventoer. En in Zwaagwesteinde ligt speelpark Sanjes Fertier, de grootste binnen- en buiten speeltuin van Friesland.

In Buitenpost ligt de Kruidhof: een botanische tuin met een hele leuke natuurspeeltuin en een fijn terras voor ouders. Over natuur gesproken: het natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden is niet voor niks uitgeroepen tot leukste kindermuseum van Nederland: er valt heel veel te beleven en kinderen kunnen er allerlei proefjes doen en dingen ontdekken. Daarna lekker eten bij Eetcafé het Leven met superleuke kinderspeelhoek. Vlakbij Leeuwarden ligt tevens Aqua Zoo Friesland.

Dichtbij Aqua Zoo ligt ook Park Vijversburg. In dit natuur en cultuurpark kun je heerlijk rondstruinen, en er zijn bijzondere dingen te beleven zoals een kluizenaarshut, een waterlabyrint waar je met vlotten doorheen moet, en zelfs een brug ónder water…

 

Aan de Groningse kant van het Lauwersmeer
Sinds kort mag bij een dagje Groningen een bezoek aan het Forum echt niet ontbreken. Deze indrukwekkende eyecather, vlakbij de Grote Markt, is van zichzelf al een belevenis op zich. Kinderen en volwassenen nemen met open mond alle tien de roltrappen, die verspreid door het gebouw op en neer gaan, richting het dakterras op 45 meter hoogte. Hier heb je een fantastisch uitzicht over de stad en kun je -met een beetje geluk- zelfs Schiermonnikoog zien liggen.

Verspreid over de verdiepingen vind je verschillende afdelingen van de bibliotheek, het medialab en een hele toffe kinderbieb. Bij slecht weer kun je op de vijfde verdieping een film pakken in het mooie filmhuis. Tenslotte is het voor kinderen geweldig om een stop te maken op de zesde verdieping bij Storyworld; het museum voor strips, animatie en games.

Het zeehondencentrum in Pieterburen is een leuke autoroute van dik een half uur langs de Groningse Marnedorpen. Dit is leuk te combineren met de Doezoo Insektenwereld in Leens waar kinderen een stinkdier kunnen aaien, een kikker kussen of een slang om hun nek voelen. Er zijn ook combitickets te koop bij beide kassa’s.

Klimmen is natuurlijk ook altijd een avontuur met kinderen en dat kan perfect bij Waddenfun in Wehe- Den Hoorn: het grootste indoor klimpark van Noord-Nederland en met het veiligste systeem waardoor kinderen al vanaf 4 jaar mee kunnen klimmen. Ze overwinnen zichzelf!

Van het Blotevoetenpad in Opende komen alle kinderen altijd dolenthousiast weer terug. Lekker op je blote voeten in de modder en door het water: hoe fijn is dat?! Uitrusten in hangmatten onderweg en een ijsje toe bij Theetuin Blotevoetenhof. Er is een korte route van 1,5 km voor de kleintjes, en er is een langere route van 3,5 km.

it Dreamlan kinderen kindvriendelijke kleine camping minicamping natuurcamping vakantiehuis vakantiehuisje groot vakantiehuis luxe groepsaccommodatie Lauwersmeer Friesland

Bewaren

Wij versturen 4x per jaar een informatieve nieuwsbrief.

 

it Dreamlân respecteert je privacy, lees in onze privacyverklaring hoe wij je gegevens verwerken.