Leeuwarden-Fryslân 2018

Wat hebben we met Leeuwarden-Fryslân 2018 geweldige cultuur beleefd hier in Friesland de afgelopen maanden. Met recht de Culturele Hoofdstad van Europa.

We zagen de bijzondere voorstelling Lost in the Greenhouse; over de Poolse arbeiders in de kassen bij Sexbierum. Vlak voor de zomer beleefden we de indrukwekkende Finestra Aperta op het Gaastereiland en Conference of the Birds in de Groene Ster. In augustus keken we met de kinderen ademloos naar de Reuzen van Royal de Luxe, op een paar meter afstand door de straten van Leeuwarden. Over herinneringen maken gesproken ;). En pas nog zagen we De Stormruiter; met 100 Friese paarden in de strijd tegen het water.

Het culturele jaar is zeker nog niet afgelopen. En wij zijn ook nog niet uitgekeken. Zaterdag gaan we naar de sprookjesachtige voorstelling Welstaat. Zondag nog met de kinderen naar Escher in het Fries Museum… en we hebben nog wel meer plannen… financieel gezien was het maar goed dat we een mooie zomer hadden…

Neem dus vooral nog even een duik in het culturele aanbod in Friesland de komende maanden, op www.2018.nl. Van klein en intiem, tot groots en spectaculair… en overnacht in de rust en de ruimte van één van onze accommodaties.

« | »