biodiversiteit

Al jaren zijn we bezig om het natuurlijk beheer van ons terrein te optimaliseren. We willen een fijne plek in de natuur bieden aan onze gasten, maar ook aan insecten, vlinders en weidevogels. Om te bereiken dat het ook voor hen goed leven is op ons terrein, zijn we jaar in jaar uit aan het verschralen. Hiermee krijgen we steeds kruidenrijker grasland, en hopelijk op termijn ook wilde bloemen.

Omdat ons terrein door de zeeklei de eerste jaren nog zo rijk aan voedingsstoffen was, maaiden we het wilde gras altijd 2x per jaar in juni en in september. Het maaisel lieten we even drogen om het daarna in te pakken voor de paarden in de buurt. Op die manier geven we bloeirijke vegetatie een kans om zich te ontwikkelen. Dit jaar hebben we voor het eerst een groot deel van het wilde gras de hele zomer laten staan (het deel om van te genieten en niet op te kamperen), en pas in september laten maaien en inpakken. Zo bleef het terrein de hele zomer lang prachtig om te zien.

Eén van de gasten stuurde ons bovenstaande foto, die hij afgelopen zomer met een drone maakte. Op de foto zie je pas écht goed wat een verschil ons kruidenrijke grasland al is met de landerijen om ons heen… En ook hoe mooi je hier, mídden in die natuur, je tent op kunt zetten!

« | »