Aanmelden

Voor de kunst- & cultuursector

Vakantie in de Story Station!

Zoals beloofd zullen we ook dit jaar onze Story Station beschikbaar stellen aan mensen uit de kunst- en cultuursector die zo zwaar werden getroffen in de Coronaperiode. Gelukkig is die sector langzaam weer op gang aan het komen, maar velen hebben alle spaarpotjes moeten aanspreken en kunnen zich nog geen vakantie veroorloven. Graag bieden we mensen uit deze sector dus opnieuw een gratis vakantieweek in onze Story Station aan.

 

Story Station binnen

 

Vanuit dit prachtige huisje op wielen, midden in de natuur, kun je heerlijk opladen. Weidse wolkenluchten en vergezichten kenmerken dit Waddenlandschap. De weidsheid hier geeft mensen energie en de geest komt in beweging. Kunst en cultuur geven de sparkles aan het leven. Wij mensen kunnen onmogelijk zonder. It Dreamlân wil onze cultuurmakers weer op gang helpen. Want zonder cultuur verpietert alles.

 

Voor wie?

Wie al voor Corona werkzaam was in de kunst- en cultuursector, en voor wie werk en inkomsten vanwege de pandemie (vrijwel) stil kwamen te liggen, is van harte uitgenodigd voor een gratis oplaadweek in de Story Station op it Dreamlân. Heb je een partner? Neem gezellig mee! Ook kinderen? Dan kun je (ook kosteloos) een tentje voor ze neerzetten naast het huisje op wielen. Ze zullen zich geweldig vermaken op it Dreamlân.

 

De Story Station

Dit bijzondere huisje op wielen werd vlak voor corona gemaakt als ‘artist in residence’ plek voor internationale fotografen. Toen zij vanwege de pandemie echter langdurig niet naar Nederland konden reizen, werd de Story Station met pijn in het hart te koop gezet. De vorige eigenaars zijn blij dat met de Story Station op it Dreamlân alsnog een plek geboden wordt aan mensen uit de kunst- en cultuursector.

 

Story Station binnen

 

Vakantie in de Story Station is kamperen in een klein, duurzaam huisje op wielen, met een bijzonder design en op een hele toffe plek. Er is een klein ingericht keukentje, buiten heerlijke plekken om te chillen en te eten en binnen is een lekkere tafel om bij regen aan te zitten en spelletjes te doen. Er is een (hele kleine) douche, maar voor toilet maak je gebruik van het douchegebouw op de camping. Je moet dus wel de lol inzien van kamperen.

De Story Station is dit jaar wel een beetje van uiterlijk veranderd. Want wat een narigheid was dat: tijdens één van de stormen in februari waaide de kap van onze Story Station af. Helemaal aan stukken. We waren er gewoon even verdrietig van. De kap was toch wel het pronkstuk van de Story Station, speciaal daarvoor ontworpen en gemaakt en we wisten niet hoe we het moesten oplossen.

We willen dat gasten ook lekker buiten kunnen zitten bij regen of felle zon; kortom, er was een nieuwe overkapping nodig. Na een tijdje piekeren bedachten we de oplossing van de mooie nomadentent, half over de Story Station heen. Zeg nou zelf: een plaatje toch?

 

Story Station met nomadentent

 

Waarom?

Kunst en cultuur zijn van levensbelang. Dat de kunst- en cultuursector zo lang heeft stilgestaan vanwege corona en zulke zware klappen heeft gekregen, vinden wij echt rampzalig. Daarom willen we iets terugdoen voor al die creatieve mensen die ons en anderen met hun werk altijd weten te betoveren en inspireren. Speciaal voor hen hebben we de Story Station aangeschaft. Hier biedt it Dreamlân kosteloos een ‘plak foar dreamers’.

 

Story Station in de avond

 

It Dreamlân organiseerde eerdere jaren al een Dromers-project; een vakantieweek waarin mensen kosteloos aan hun droom konden werken. Voor ons is dit een logisch vervolg daarop, en we zijn blij op deze manier onze plek opnieuw met bijzondere mensen te mogen delen.

 

Meer informatie en aanmelden

Mensen uit de sector die zich willen aanmelden kunnen contact opnemen met Minke Schouten, eigenaar van it Dreamlân via info@itdreamlan.nl. Stuur ons een mailtje met informatie over wie je bent, over je werk in de kunst- en cultuursector en hoe dat werk door de coronacrisis werd geraakt. We kijken dan samen welke week past. De Story Station staat in elk geval weer vanaf nu tot eind september klaar voor kunst- en cultuurmakers.

De wisseldagen zijn telkens op zaterdag en we reserveren de Story Station alleen per hele week aan kunst- en cultuurmakers, dus niet korter. Het is echt de bedoeling dat je lekker komt uitrusten en opladen, we willen niet dat het vluchtig of gehaast wordt.

We vinden het leuk als je in je vakantieweek een keer iets doet met of voor onze campinggasten. Een liedje bij het kampvuur, een leuke mini-expositie van je werk, een workshop met de campingkinderen, een lezing over je vak, voorlezen uit eigen werk… alles is mogelijk! Het is geen verplichting, we willen niemand extra druk geven. Ontspannen en opladen staan voorop!

 

Story Station gasten vorig jaar

De Story Station was in 2021 in no-time volgeboekt. Er bleken zó veel mensen die zich vanwege de situatie geen vakantie konden veroorloven. We waren ontzettend blij dat we meer dan twintig kunst- en cultuurmakers een weekje natuur, rust en inspiratie konden aanbieden in de Story Station. In deze blogs lees je wie er in 2021 te gast waren in de Story Station.

« | »