Sonja

Onze veertiende Story Station bewoners

Wie is ze?

Sonja is vakleerkracht muziek, docent saxofoon en muziek op schoot. Zij woon met haar man Mario en dochters Zora en Nula in Eersel.

 

De coronacrisis

Doordat het basisonderwijs geen externen toe liet, kon ik daar geen projecten doen. Ook saxofoonlessen gaf ik maar zeer beperkt. Soms online, sommige leerlingen alleen op 1.5 meter afstand toen dat nog mocht, en soms helemaal niet.

Doordat ik in oktober zelf corona kreeg tijdens het lesgeven van muziek op schoot realiseerde ik me dat je, ondanks dat ik me strikt aan de geldende regels hield, altijd het risico liep om besmet te worden. Daarom heb ik mijn muziek op schoot cursussen die toen bezig waren, online voortgezet. De cursussen die de rest van het jaar zouden starten kwamen echter niet online van de grond. Pas afgelopen maart ben ik langzaam maar zeker weer wat werkzaamheden uit mogen gaan voeren. Het was heerlijk om af en toe weer leerlingen live les te geven. Alleen Muziek op Schoot is tot de zomervakantie nog niet van start gegaan. Hopelijk kan dit na de zomer weer wel.

Het feit dat ik nauwelijks les kon geven had véél meer effect dan het feit dat er nauwelijks inkomsten kwamen van mijn kant. Gelukkig ben ik niet de hoofd kostwinner en hadden we afgelopen jaren een aardig potje opgebouwd. Daardoor konden we geregeld op onze reserves terug vallen. Maar een vakantie zou er dit jaar zeker niet in hebben gezeten.

 

En toen

Ik heb tijdens de eerste lockdown wat dingen uitgezocht om enkele lessen digitaal te kunnen geven. Dit was een manier om toch aan de gang te blijven, maar kostte een digibeet als ik wel enorm veel energie. Niet alleen het uitzoeken van de manier waarop je les kunt geven via de digitale weg. Maar ook het daadwerkelijke digitale lesgeven. Waar je normaal energie geeft maar ook terug krijgt, geef je nu alleen energie en komt er nagenoeg niets terug. Daarnaast heb ik veel tijd besteed aan mijn gezin en thuis lesgeven van mijn jongste dochter toen de scholen dicht waren.

In de Story Station

De week in de story station was heerlijk. Ondanks het feit dat het weer niet goed mee werkte, hebben we genoten van Friesland. We hebben de Aqua Zoo in Leeuwarden bezocht (kaartjes ook gekregen), gezwommen bij de Blauwe Golf, op eigen houtje het voorste gedeelte van het wad bezocht bij Moddergat, een rondje rond het Lauwersmeer gedaan met tussenstops in Zoutkamp, bij de uitkijk sterrentoren, restaurant Het Booze Wijf, Moddergat en het Raadsel van de Wadden en we hebben gekanood.

 

Sonja Story Station Camping Friesland

 

Ik heb een muzieklesgegeven op de camping (heerlijk om live les te geven) en tot tranen geroerd geluisterd naar de muziek van Dina. Maar vooral genoten van de weidse uitzichten, uitgewaaid in de Friese wind en genoten van niets anders moeten dan er zijn met elkaar.

 

De toekomst

Ik hoop dat ik komend schooljaar weer wat meer les kan gaan geven en dat alles weer terug gaat naar het nieuwe normaal.

 

Meer weten over Sonja

Sonja Geuze (facebook)
Sonja Geuze (instagram)

 

De volgende gast

Volgende week komt Lucia van den Brink, schrijfster uit Petten, in de Story Station logeren.

« | »