Wat een gave toren

Op een kort fietstochtje van hier staat sinds kort een hele gave uitkijktoren: de Reiddomptoren (Fries voor Roerdomp). Dit imposante kunstwerk van 25 meter hoog is ontworpen door architect Nynke Rixt Jukema. Eigenlijk zijn het twee torens, die elkaar vasthouden. Omdat de torens op moeten gaan in de natuur staat het groene gedeelte in de bomen en het deel van cortenstaal aan de meerkant. In de twee delen samen kun je symboliek zien voor land en water, noord en zuid, yin en yang, bos en weidsheid, dag en nacht… de toren spreekt echt tot de verbeelding.

Vanaf de Reiddomptoren heb je een magnifiek uitzicht over de unieke natuur van zowel het Nationaal Park Lauwersmeer als het Unesco Werelderfgoed de Waddenzee. Bij helder weer kun je zelfs waddeneiland Schiermonnikoog zien liggen. Binnen in de toren leer je over de thema’s Wad en Woud.

Ook onderweg naar de toren beleef je al van alles: vanaf startpunt Natuurlijk Kollumeroord loop je in twintig minuten het leuke WasWadPad naar de uitkijktoren toe. Deze beleefroute speciaal voor kinderen brengt ze op een actieve en leerzame manier bij de toren. Haast zonder door te hebben dat ze wandelen.

Een bezoek aan de Reiddomptoren is een perfecte ochtend of middag uit voor de hele familie, met grote kans om bijzondere vogels te spotten zoals het baardmannetje, de aalscholver, de bruine kiekendief of zelfs de zeearend! Picknick en verrekijker mee: gaan!

« | »