Story Station

De corona maatregelen gelden helaas ook nog steeds voor de kunst- en cultuursector. Het is haast niet voor te stellen hoe lang die sector al vrijwel plat ligt. De kortstondige heropeningen boden hier weinig soelaas, want dergelijke producties start je niet in een paar dagen weer op. En een kind kan nog uitrekenen dat een maximale bezetting van 30% nooit uit kan.

Je kunt er behoorlijk treurig van worden af en toe. Maar liever bedenken we of we opnieuw iets kunnen doen voor deze mensen. Vorig jaar kochten we daarvoor onze Story Station en deze gaan we ook in 2022 weer aanbieden aan mensen uit de kunst- en cultuursector, die zo hard zijn getroffen door de maatregelen. We bieden ze opnieuw een gratis week vakantie aan, om nieuwe inspiratie op te doen voor als dit eindelijk weer voorbij is.

 

Verhalen vanuit de Story Station

De Story Station was in 2021 in no-time volgeboekt. Er bleken zó veel mensen die zich vanwege de situatie geen vakantie konden veroorloven. We waren ontzettend blij dat we meer dan twintig kunst- en cultuurmakers een weekje natuur, rust en inspiratie konden aanbieden in de Story Station. En wát voor mensen. We hebben zulke bijzondere, creatieve, muzikale, inspirerende en leuke mensen mogen verwelkomen in die maanden…

De circusartieste die ons leerde jongleren, de Friese dichter die zijn gedichten op onze spiegels achterliet, de schrijver die een podcast maakte over haar week hier, de filmmaker die we ’s avonds zachtjes op zijn gitaar hoorden spelen, de fotograaf die een prachtig portret maakte van onze Jikke, de keramist die zonder stress alle campingkinderen aan het kleien kreeg en de schrijver die zó relaxed werd hier dat er heerlijk niets terecht kwam van alle uitstapjes die ze had gepland. En zo kunnen we nog wel even doorgaan…

We zijn ontzettend dankbaar dat we de mogelijkheid hebben om onze magische plek te delen met al deze bijzondere mensen, die helaas zo veel tegenslag moeten verwerken in deze coronatijd. Ben je benieuwd wie er kwamen en hoe het ze hier verging?, lees dan de blogs over alle Story Station bewoners van het afgelopen jaar.

 

Komend seizoen weer beschikbaar

Omdat er voor de kunst- en cultuursector helaas nog niets is verbeterd, stellen we ook komend seizoen de Story Station weer beschikbaar voor iedereen uit de sector die niet weet hoe ze anders met vakantie kunnen. Ken je iemand die we hier blij mee kunnen maken of wil je jezelf graag aanmelden? Hou onze facebook in de gaten. Rond begin april zullen we de weken weer open zetten en kan iedereen zich aanmelden voor een gratis week. De Story Station is beschikbaar in de maanden waarin het niet te koud is; van 1 mei tot 1 oktober.

« | »